Kuidas valida õiged kõrvarõngad?

Kas oled olnud olukorras, kus poeletilt leiad ideaalsed kõrvarõngad, mis väga meeldivad, aga kõrva proovides näed, et need ei sobi absoluutselt sulle. Nagu riiete puhul tuleb arvestada oma kehakujuga, tuleb ka ehete valimisel arvestada nii näonaha värvi, juukselõikuse ja-värvi ning näokujuga.

Õigesti valitud ehted rõhutavad kõige ilusamaid osasid sinu näost. Siit leiad mõningad nipid, kuidas valida ehteid vastavalt näokujule.

Peamised näokujud on nelinurkne, ovaalne, ümmargune, ruudukujuline, südamekujuline ja teemandikujuline. Enim on levinud ovaalne ja ümar nägu. Vähem levinud on teemandikujuline ning südamekujuline.

 

Su nägu on teemandikujuline

Seda näokuju iseloomustab kitsad tasakaalus lõug ja otsmik. Põsesarnad on nurgelised ja laiad.

Teemantkujulisele näoga naistel veab, sest neile sobivad põhimõtteliselt kõik ehted. Liialt pikad kõrvarõngad võivad näo veidi pikemaks venitada. Lõuajoont võib rõhutada rippuvate pisara-, pirni- või kolmnurgakujuliste kõrvarõngastega. Dondella tootevalikust võiksid sobida sulle need hõbekõrvarõngad.


Foto: byrdie.com

Kõrvarõngad Donna Tetra

 

 

Su nägu on ovaalne

Ovaalne nägu on pehmete ja ümarate joontega, näo pikkus ületab selle laiuse, see on kõige klassikalisem näokuju ja selle näokujuga sobivad kõik ehted.

Poisipeale sobivad ideaalselt pärlite ja teemantitega väikesed klassikalised kõrvarõngad. Rõngakuju on ovaalse näo jaoks hea valik. Samuti kannad hästi välja suure disainiga kõrvarõngad ning nii kaarjad kui nurklikud vormid. Vältida tuleks siiski liiga massiivseid rippuvaid kõrvarõngaid, need venitavad näo laiemaks.


Foto: byrdie.com

Kõrvarõngad Topaz

 

 

Su nägu on ümar

Ümara näo puhul tuleks näiliselt seda muuta piklikumaks. Sellise tulemuse saavutad, kui eelistad piklike tagasihoidlikuid kõrvarõngaid. Väldi aga liiga suuri ümaraid või vastupidi – liiga väikeseid kõrvarõngaid, eriti kui sul on lühikesed juuksed. Kaelaehetest sobivad samuti pikad kaela rõhutavad ehted, mis muudavad ka nägu pikemaks.


Foto: byrdie.com

Kõrvarõngad Rustic Icicle

 

 

Su nägu on piklik nelinurk

Nelinurkne nägu on piklik ning selle otsmiku, põskede ja lõuajoone laius on võrdsed. Sellele näokujule sobivad igasugused suured ja jämedavormilised kõrvarõgad ning pigem laiad kaelaehted, mida kõik välja ei kanna. Saad erineda, sest sulle sobivad efektsed ehted.

Sulle sobivad suured ringid ja kaared, sirbikuju jt laiad ja ümarad vormid, mis tasakaalustavad su näokuju.Väldi aga liiga lamedaid ja pikki rippuvaid kõrvarõngaid, mis venitavad pikliku näo visulaalselt veelgi pikemaks.


Foto: byrdie.com

Kõrvarõngad Freshwater Pearl

 

 

Su nägu on ruudukujuline

Ruudukujulisel näol on tugev lõuajoon ja näo pikkus on võrdne selle laiusega. Otsmiku, põsesarnade ja lõua laius on ligikaudu samad.

Ruudukujulisele näole sobivad hästi ümaravormilised ja piklikud ehted, mis muudavad seda ovaalsemaks. Ümarate puhul võib valida nii suurema läbimõõdulisi kui ka väiksemaid, ärge aga olge liiga tagasihoidlik – võid julgelt kanda pigem mahukamaid, kui imepisikese kiviga aksessuaare. Vältida tuleks aga nurgelisi ja kandilisi geomeetrilisi kõrvarõngaid.

Leia kaelakee, mille ripats või teised komponendid oleksid ümarad või kaarjad, et tasakaalustada kandilist lõuajoont.

Väldi nelinurkseid kaelakeesid. Kaelale ja lõuale lähedal paiknevad ehted muudavad kaela lühemaks ja laiemaks.


Foto: byrdie.com
Dondella keraamilised hõbedast kõrvarõngad - ehted ja kõrvarõngad naistele. Kingiideed naisele
Kõrvarõngad Ceramic Silk

 

Su nägu on südamekujuline

Südamekujulisel näol on lai otsmik ja kitsas lõug, näokuju meenutab südamekuju. Sulle sobivad kõrvarõngad, mille disain on horisontaalne: pisarakuju, kolmnurk, rõngad. Kõrvarõngaid valides jälgi, et nende kõige laiem osa oleks lõuale võimalikult lähedal nii lisad lõuajoonele laiust. Kõrvarõngaste puhul väldi väikesi pärl- või nööpkõrvarõngaid ning pikki ja kitsaid vorme, samuti liiga nurgelisi ja neljakandilisi variante.

Kaelakeedest eelista lühikesi, ümaraid vorme, et neutraliseerida lõua pikkust ja teravust. Mitmekihilised kaelakeed on hea valik.


Foto: byrdie.com

Kõrvarõngad Northern Light

 

 

 

Sinu säravate ehete heaks!